Foto – Kamera att börja med

Publicerat

Jag får många frågor av fotointresserade som vill höra sig för med vad för sorts kamera och eventuella objektiv som de bör köpa. Det är alltid roligt att handla och när man väl hittat ett intresse som foto finns det inget hejd på hur mycket roliga grejer och tillbehör som finns att välja från.

Men om vi håller oss till det där första riktiga kamera köpet så tänker jag så här.

En kamera ska ligga skönt i handen efter din storlek på händer. Kamerastorlek och tyngd kan också vara av viktig betydelse då den är till för att användas och bör således vara enkel att bära med. Lätt att bara shoppa efter vad som är snygg design eller trendigt just nu. Begränsa din urvalsprocess till 3 kameramärken som har ett stort utbud av tillbehör på begagnat marknaden. Alla kamerahus har sina för och nackdelar och bör om möjligt väljas med samma omsorg som ett badmintonrack eller verktyg för ditt arbete. Försök därför att sätta fingret på de viktigaste fördelarna genom att analysera ditt sätt att fotografera med hur ofta och vilken typ av motivkategori som intresserar dig mest.

Objektiv brukar ofta följa med instegskameror SLR (systemkamera) vars syfte och brännvidd är lika med allround. Kan man gått nöja sig med till att börja med. Mycket bättre att handla ett mer kvalitativt objektiv och det bör och kommer du att vilja göra då du vet mer specifikt till vilken motivgrupp det skall använda för. Här har du också hela begagnat marknaden att välja från. Ett bra objektiv är och förblir ett bra objektiv till skillnad mot kamerahusen som fortsätter att utvecklas i snabbare takt och lämna de äldre bakom sig.

Har du ingen som helst aning om vad du är ute efter förutom fotoglädje så starta med vad plånboken tillåter Dvs vilken totala budget du har att röra dig med.

Hoppas detta hjälper i viss mån. Och med det sagt kan vi väl slå hål på myten om att det är aldrig kameran som gör bra bilder. Många blandar ihop uttrycken för vad en bra bild är. Vet inte hur ofta jag hör människor säga – “Gud vilken bra bild! Vad har du för kamera?” En bra kamera har potentialen att leverera hög bildkvalitet med autofokus på rätt ställe. Medans en bra bild berör dig som betraktare och är fotografens förmåga att berätta.

icepic – fotograf Marcus Johansson

Ps. Om du nu är nyförälskad på området och vet med dig att du kommer att fotografera mycket, finns det ingen fördel alls med att försöka lära sig grunder och bildkomposition genom Manual eller Youtube-klipp. Du tjänar och spar massor av energi på att göra en eller ett par fotokurser med hands on övningar. Därefter hjälper nätinformation mycket bättre och mera, Jag garanterar. icepic fotokurser 20 år 2021 Presentkort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.