Fotografera som du berättar

Publicerat

Om du tar upp kameran för att dokumentera att du varit på plats eller som ett minne att bevara är ju en sak. De bilderna kommer dock förmodligen aldrig engagera utomstående betraktare. Syftet är kanske inte att bjuda in andra människor med dina bilder från festen, eventet eller julfirandet med familjemedlemmar. Men poängen är att tänka och utgår från att du ska göra det. Då höjs kvaliteten skärpan i det du gör en smula. Belöning blir också att bilderna du tar med dig in i framtiden får större uppskattning av dina nära o kära.

Fundera igenom hur ett lyckat party/familjeträff ter sig i bilder genom att tänka tillbaka på vad du själv uppskattade senast du upplevde att tillställningen blev något som folka pratar om och vill återkomma till.

Ställ upp rubrikerna och gör om dessa till bilder vid nästa tillfälle. Visst. det är ett omfattande engagemang och kräver att du är fotografiskt närvarande under en del av festen. Det är ofta den stora skillnaden och början till bättre bilder.

Så här tänker jag då jag fotograferar ett mingel.

Människor, Humör, Stämning, Uttryck, Glädje, Diskussioner, Personligheter, Lek, Musik, Dans, Mat, Möten, Kläder, Uppoffringar, Drivkrafter, Annonseringar, Tal, Tidig och senare kväll, Detaljer Osv…

En viktig aspekt för att möjliggöra detta är att du låter festdeltagarna bli medvetna om att du har för avsikt att fotografera redan i början av festen. Det medför att de så småningom glömmer dig och din kamera och även bjuder till det där extra när de känner att det är kul och vill bidraga till att du får en bra bild! //Marcus – icepic

Uppdragsfotografering Fotokurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.