Fotografera enkla motiv kvalitativt

Publicerat

Det är ofta skillnaden mellan bilder som tilltalar och bilder som får passera utan särskilt uppmärksamhet. Jag vänder mig i vanlig ordning till fotointresserade.

Under en vanlig promenad i din närmiljö kan du skapa fräna bilder som konst för väggen. En bra bild behöver inte föreställa något särskilt och framför allt inte så som du tänker att andra skulle gilla eller godkänna. Däremot så behöver du tro på din bildidé själv. Det är grunden för att skapa ett fotografi som har något att berätta samt god motivation som gör att du lägger den där extra tiden som genererar högre kvalitet. Hemligheten eller nyckeln för bättre bilder är alltså att lägga längre tid på de motiv som du fotograferar.

Hur lägger du mer tid på något som känns färdigt ganska omedelbart?

Kunskap i bildkomposition är verktyget som kan förtydliga, renodla och nyansera. Din berättelse är ofta tydlig och självklar för dig. Men är din bild det för andra? Eller går den att tolka på flera sätt som gör att historien glider isär? Det är till stor hjälp om du kan läsa dina egna bilder objektivt och därmed finna ut alternativa tolkningar och i sådana fall bedöma vad som går att göra för att renodla?

Ett smart sätt är att låta ett proffs bedöma din portfolio eller samlade bilder som du tycker är bra. Då får du garanterat alla möjlig tolkningar i ord och också någon som sätter fingret på vad i bilderna som gör detta och hur du kan förbättra.

Visuell Kraft bildkomposition  Professionell bildanalys av din portfolio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.