Paris fotokurs 3-stegs utveckling

icepic fotoresor sedan 2008

Visuell Kraft Stadsmotiv – Street Photography – Porträtt On location samt bildanalys med konstruktiv professionell feedback.

Paris 3-stegs utveckling 6 dagar 15-20 Maj (Kursdagar 16-19) 2024 Kursen är startklar och det finns två lediga platser.  

Läs deltagarkommentarer (recensioner)

 
Det gör alltid gott att koma bort en stund och att dessutom få ägna hela resan åt att fotografera med likasinnade är helt fantastiskt! De här dagarna kommer att leverera gedigen foto kunskap blandat med mycket glädje törs jag lova. Jag tar er till mina fränaste foto-miljöer där vi också bor och har som utgångspunkt. Tänket är att alltid ha nära till det bästa och minimera långa förflyttningar. Efter kurstid brukar det vara skönt att slappna av och hänga tillsammans, äta mat och sitta o surra över ett glas vin i miljöer som även inspirerar till fotografering. Jag försöker alltid välja bra matställen för lunch o middag samt sköna uteserveringarna med bra förutsättningar för fotografering. Tiden efter en full kursdag är minst lika rolig och stämningsfull. Kvällarna brukar föda ny energi och inspiration bakom kameran så långt var och en har lust eller orkar med!
 

Med andra ord blir detta inte bara en fotokurs utan en helhets upplevelse under fyra dagar. Jag lägger mycket tid på att finna hyggligt hotell på rätt plats till så bra ekonomi som möjligt. Detta gäller även då det kommer till att finna en lämplig porträttmodell för oss. Sist tog det mig 10 timmar på nätet men som hon levererade till allas stora glädje. Så gör er beredda på ett riktigt spännande foto äventyr och passa på att njuta av livet! //Marcus -icepic

 

Förord:

Kursens program och upplägg grundar sig på min breda erfarenhet som yrkesfotograf samt mina många år som kursledare från bland annat 10 år på Folkuniversitetet. 

Paris kan jag som min egen ficka och skräddarsyr våra dagar utöver kursprogrammet med Kultur – Sevärdheter – Trendiga områden – Restauranger – Barer – Krypin – Utsiktsplatser – Konstnärskvarter och andra särskilda möjligheter som staden och årstiden erbjuder.

Den här sammansättningen av temadagar är en beprövad workshop som tar dig långt in i fotografins värld. Motivområden är baserade på vad vi, de flesta av oss fotograferar mest.

I en relativt litet grupp på max 6 deltagare genomför vi fotoövningarna lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och fotograferings flöde förankrar kunskaper som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motivkategori som de appliceras på. Jag törs lova er en nytändning som lätt leder till att man vill göra om alla gamla härliga bilder med nyvunna kunskaper i kreativ bildkomposition.

Mitt intresse för Gatufoto föds på allvar i Paris 1981

Upplägg och program är detsamma som endagskurserna i Stockholm under respektive länk här nedan:

Dag 1. Stadsmotiv – Bildkomposition Visuell kraft
Dag 2. Street Photography
Dag 3.  Porträtt kurs med modell On Location 
Dag 4. Professionell bildanalys med konstruktiv feedback

Kursavgift 10750 kr. Betalas när kursen är fullsatt eller startklar med minimum 4 deltagare senast 30 dagar före kursstart.

Tider 10:00-17:00 (lunch 12:30-14) (Obs start och sluttid (klockslag) kan komma att varieras efter behov)
Antal deltagare max 6 min 4 (Obs preliminär boka så tidigt du kan utan avgift. Med startklar kurs har vi möjlighet att påverka val av resa och boende bättre)

Förkunskaper Grundkurs eller motsvarande

Regler för avbokning och återbetalning följer branschpraxis
Preliminär boka med ett mail till marcus@icepic.se
(Workshopens uppgifter och priser kan komma att korrigeras eller uppdateras om förutsättningar ändras och kommer i så fall att ske före bindande bokning)

Recensioner från senaste kursen i Maj 2022

Betyg 5/5 Bo Johnsson 31 maj 2022 (Bo från Lund har varit med på ett antal fotoresor. Tre fotokurser i Berlin sedan 2011, Tallinn 2019 och Paris nu senast 2022.)  

Jag var en av 4 deltagare på Marcus kurs i Paris. Kursupplägget var en dag komposition, en dag gatufotograferande, en dag modellfoto i miljö, och avslutningsvis en värdefull utvärdering av de bästa knäppta bilderna. “Modellfoto i stadsmiljö” blev en helt ny erfarenhet för mig – hur skulle det sluta? Marcus’ hands-on-tips och erfarenhet var till fin hjälp, ihop med proffsiga Marine blev resultatet över förväntan. Marcus’ lokalkännedom gjorde dessutom att han kunde tipsa om ett prisvärt hotel i det fotomässigt “rätta” området i stan, på egen hand kan man hamna i någon avkrok där det krävs ständigt kollektivtrafikåkande för att nå det intressanta. Detta är en instruktiv och välorganiserad kurs med en erfaren yrkesverksam kursledare som gärna delar med sig av sitt kunnande.

Betyg 5/5 Sofi 10 Juni 2022 (Sofi från Stockholm har gjort oräkneliga kurser med mig i Stockholm sedan 2013. Varit med på fotoresor i Berlin, Hong Kong, Vietnam, Paris med flera..)

Detta är den perfekta fotoresan för mig – grym handledning, bra upplägg och väldigt trevligt. Marcus är grym på att anpassa sig efter var och ens behov av hjälp och är alltid generös med sin kunskap och duktig på att förklara. En helhetslösning som passar mig perfekt. Att resa tillsammans med människor som har samma passion för foto och inte tröttnar och vill gå vidare efter fem minuter passar mig utmärkt 🙂 Som en extra bonus är Marcus grym på att hitta de bästa kvarteren för fotografering och alltid bra restauranger & barer.

Läs intervjun med mig i detta numer av TAT April 2013!

têtê á têtê Nr 2 2013 Intervju med Fotograf Marcus Johansson

Här nedan finner du bilder som alla innehåller kunskaper med tänk och genomförande som förenas genom  Bildkomposition – Street & Porträtt

29 svar på ”Paris fotokurs 3-stegs utveckling”

 1. 2009-10-27
  Hej Marcus,

  Tack TACK jaette-TACK foer en underbar Loerdag!

  Det var verkligen haerligt och vaeckte intresse!

  Jag var helt slut efter alla intryck paa Loerdagen och slocknade paa soffan och vaknade halv fem haengande oever kanten paa soffan men saa ska det vael vara naer livet aer fullt av intryck!

  Haelsa dom andra saa JAETTEMYCKET fraan mig – vore skoj att se en del av deras bilder om du vill skicka dom min e-mail address.

  Vore skoj att se en del av dina foton ocksaa…? J

  Paa Soendagen (en straalande dag) var jag ute med kameran igen.

  Kaendes lite annorlunda eftersom jag inte hade en massa stora starka svenskar med mig men jag blev inte nerslagen saa det gick bra aendaa! J J
  Aen en gaang, stort tack och glada haelsningar,

  Sylvia

 2. Tack för en toppenbra kurs med massor av tips och härlig lunchpaus! Säg till när du kommer hit igen.

  Bästa hälsningar,
  Kerstin

 3. Marcus, you just walked by my wife and I sitting at le gribouille, a cafe downtown. I saw you camera, then you tshirt with your website on the back. On a whim I checked it out, and just wanted to complement you on your fabulous street photography. Wish we could have had a chat, but it looked like you were shooting.

 4. Hi Brent,

  You should have knocked on my shoulder, I would had loved to have a chat with you! I´m really glad that you eppriciate my work and there will soon enough be some new pics from my Paris trip!
  //Marcus

 5. Tusen takk for fantastiske fotodager i Paris 2013. Jeg lærte veldig mye, og du gjorde så jeg får lyst til å lære mer ! Jeg har til og med begynt å lese litt i manualen til Leica’en min 🙂

  Jeg er kjempefornøyd med begge fotodagene i Paris, og håper jeg snart kan delta på flere !
  Tusen takk – så dyktig og kul du var !
  vennlig hilsen Ane

Kommentarer är stängda.