3-stegs utveckling ger bättre bilder

Publicerat

Förutsättningen med att utveckla sina fotokunskaper grundar sig mycket på ens inställning till vad man är beredd att göra. Det finns ingen särskild lösning som genom en knapptryckning resulterar i bättre bilder.

När jag som grabb sprang runt till stans fotohandlare i jakt på mer kunskap till min manuella kamera fick jag alltid bara schablon inställningar som rekommendationer. “-Se till att ha solen i ryggen, -Använd analog film med lågt ISO (ASA) på dagen och högre på kvällen, – Försök att använd exponeringstid runt 1/125 sekund och bländaröppning runt F 5,6 eller 8.”

Alla jag frågade uttryckte sig på samma sätt. Så jag hyste in mig på Stadsbiblioteket i Stockholm tills jag hade läst alla böcker om Fotografi. Och visst kände jag mig med tiden klokare men fortfarande förundrad över att bilderna inte blev bättre?

Så här långt senare i livet kan jag konstatera att mina förklaringar till vad som gör skillnad och vad som gör en bild bättre baserar sig på fakta och beprövad funktionalitet. Teorin förankras praktiskt och pedagogiskt genom Hands on övningar så att du själv med vunnen insikt kan konstatera resultatet.

Det som tagit en livstid att begripa och genom min yrkesroll omvandla till praktisk fotografering har vävts samman till en fotokurs på 4 dagar. Och bara för att vara tydlig så är kunskaperna förenklade till avgörande väsentligheter.

En god bekräftelse på mitt sätt att lära ut var då chefen för Folkuniversitetet uppmärksammat mina annonser och anlitade mig för att skriva och leda fotokurser för deras räkning. Dessa 10 år gav mig chansen att pröva och ta ut svängarna med vad som fungerar bättre och vilket som var för svårfångat.

Den här kursen kan du göra privat (4-stegs utveckling) där själv bestämmer sammankomster och program. Eller alternativt som en fyra dagar Sommarkurs till mycket reducerat pris med andra deltagare här i Stockholm men även som fotoresa utomlands.

Välkommen! Fotograf icepic Marcus Johansson

Ps.

Det som gör den här kursen till något utöver det vanliga är att den sammanfogar kunskaperna från de olika temadagarna så att ni ser och förstår liknelserna i kunskapsledet. Det öppnar upp för mycket djupare förståelse för vad fotografering står för och kan bli samt att det blir betydligt enklare att fortsätta utvecklas i fler motivkategorier framöver.

Fotosafari 3374/13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.