Framkalla enkelt och metodiskt.

Publicerat

Ett strukturerat arbetsflöde i bildbehandlingsprocessen gör allt mycket roligare och det blir enklare att vidareutveckla då du önskar eller att skapa kreativt för att finna ut rätta känslan i bilden.

Om du älskar att fotografera och söker utveckla dina kunskaper är bildbehandling en nödvändighet. I dom här tre bilderna från vänster till höger har jag till en början tänkt ut hur den färdiga bilden kommer att bli med bildbehandling redan från fotograferingsögonblicket. Jag väljer att fotografera med knapp märkbar så kallad upplättningsblixt. Förstora originalbilden för att se det minimala blixtljuset. Poängen med detta är att endast ha möjlighet att påverka ljuset i framkallningen. Först där kommer alltså det mycket svaga ljuset till nytta. Tanken från början var inte att lyfta motivet som helhet utan endast att skapa lite lyster i klänningens tyg som du ser i Bild 2 o 3.

Med andra ord så sluter framkallningsprocessen din fotografiska cirkel. Oroa dig inte för att du måste lära in eller komma till någon särskild nivå. Men gör dig själv en tjänst och börja med att framkalla metodiskt på samma sätt kommer du även att fotografera metodiskt tills det går hand i hand. Med tiden växer ny och roligt kunskap fram i den takt som det blir. Fördelen är att du gör rätt längs vägen och inte behöver tänka eller börja om på ruta ett då du märker att det blivit alldeles i onödan tokigt under en längre tid. Sådant kan ju få vem som helst att ge upp vetja.

Se kurssidan här och kom igång! //Marcus -icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.