Gatufoto med icepic

Publicerat

Vardagspendlare i city:

Alla vi som snurrar på gatorna med kameran regelbundet vet att det sällan dyker upp särskilda händelser eller mer speciella motiv i förhållande till hur ofta man är ute och fotograferar. Det kan istället leda till att man försöker hitta det där lilla ögonblicket som kanske bygger mer på stämning, känsla eller förnimmelse på något sätt. Det där som vi alla känner igen oss i till vardags. Något som vi gör regelbundet och kanske utan att se eller känna efter då man istället flytt ner i sin telefon för att få tiden att gå lite fortare. När man ser vardagsliv på tex film eller när andra lyckats få ner känsla och stämning i ett fotografi som berör dig av någon anledning så kommer kanske reflektionerna ikapp?

När du hittar en plats som du av någon anledning känner för men som ändå inte bjuder något specifikt motiv i hur du själv ser på saken. Då är det tokroligt att med kameran försöka göra en bild av det du upplever som speglar vad du istället känner. Jag brukar kalla det för någon form av trans eller kreativ lycka. Det finns inga regler för hur du bör gå till väga, bara leka med teknik, rörelseoskärpa eller kanske panoreringar. Följ upp med framkallning där du låter färger eller gråskala förstärka bildens uttryck.

Här nedan visar jag några bilder från Centralen i Stockholm som är gjorda på det sättet vid ett och samma fotograferingstillfälle.. Vill du vara med på Street-fotokursen den 24/4 så är du varmt välkommen. Det brukar alltid törs jag säga bli givande! //Marcus Läs deltagarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.