Gatufoto med icepic Sommarkurs

Publicerat
Bildnr 0131/15 Stockholm Street-Art

Gatufoto är alltid spännande och roligt. Man kan jämföra med Tärningsspel eller Kortspel där det gäller att göra det bästa av det tärningarna visar eller spela korten på handen hur usla de än är.

Många utövare ger sig ut med kameran och vandrar runt till något motiv uppenbarligen dyker upp. Den typen av skörd och tillvägagångssätt brukar flera ge upp efter tid eftersom bilderna tenderar att bli likvärdiga och mycket rakt på. De få händelser som man har turen att springa på sker så sällan att man mellan tillfällena behöver hitta andra typer av tillvägagångssätt. Skapa bilder i miljöer där du är mer förberedd och kan jobba med känsla som understryks av bildkomposition, ljus och skuggor.

Men för att genomföra den typen av kvalificerad Street Photography behöver du utveckla din fotografiska kompetens med ovan nämnda ingredienser.

Bildnr. 4463/18 Nästan påkörd. Streetphoto

Du behöver sedan öva och öva så att du till slut kan använda dig av kunskaperna på bråkdelen av ett ögonblick. Jag kan gott tillägga att det är ingen idé att ha bråttom utan det här tar den tid det gör och det är som så ofta vägen dit som gör resan. Däremot gör du dig själv en tjänst om du vet att du är på rätt väg längs resan.

För många Gatufoto entusiaster blir det här en livslång kärleksrelation, ett sätt att förhålla sig och spegla livet och samtiden vi befinner oss i.

Väcker jag din nyfikenhet? Bör du absolut komma med på en av mina workshops på temat Street Photography Är du redan biten och vill utvecklas kan jag varmt rekommendera min sommarkurs eller motsvarande 3-stegs utveckling som innehåller de kunskapsområden som gör dig till en bättre fotograf!

Marcus – icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.