Hong Kong Storstads safari professionell fotograf som guide & handledare!

Publicerat
Hong Kong Workshops

Tidig morgon samlas vi runt en kaffe. Staden vaknar upp och pulsen drar igång med liv och rörelse i alla riktningar. Novembervädret är varmt och skönt utan att vara fuktigt. Morgonens tema blir att fånga morgonrusning som beskriver Hong Kong-bors vardag. Jag tar er med till mina favoritplatser som har bra potential för spännande livfulla bilder.

Hong Kong Street Soho

Efter några timmars ansträngning tar vi en rejäl lunchpaus på ett par timmar. Äter, dricker kollar igenom bildmaterialet och surrar foto och andra upplevelser. Eftermiddagen ägnar vi åt Gamla Hong Kong med dynamiska gator och spännande ljus som tränger ner och ger kraft åt våra bilder. Kvällen blir till gemensam middag på bra och mysig liten restaurang i Soho-krokarna.

Hong Kong Tram

Dag 2. Börjar vi lite senare efter frukost med spårvagns-safari. Det här är en fantastisk rundtur genom stan. Vi delar upp oss i grupper och placerar oss längst fram på övervåningen där vi får bästa fotoläge genom öppna fönster. På av mig givna platser kliver vi av för att fördjupa oss i fräna miljöer. Vi äter sen lunch tillsammans och därefter lång eftermiddagspaus (valfritt såklart) Kl. 18 träffas vi på min favorit takbar. Över ett glas champagne fotograferar vi stadsvyerna i solnedgång och skymningsljus! Därefter tar vi oss upp till Central för att plåta utelivet i kvällsljus. Räkna med glada människor i alla former som lever ut allt de har. Mina tidigare deltagare har haft leenden som går från öra till öra den här kvällen.

Hong Kong Street Central

Dag 3. Startar vi upp med Söndagsbrunch i trendiga Kennedy Town. Här finner vi Hippa människor för att inte tala om hundar och allt annat som visas upp denna lediga dag. Vi snurrar runt med kamerorna och skjuter loss på allt vi kommer över. Vi tar paus och återställer vätskebalansen på något skönt krypin. Från Kennedy Town tar vi sedan Taxi till Fiskebyn Aberdeen. En rundtur med båt där vi kan fånga allt som hänger ihop med havet samt fiskemarknad med båtar och stadsvyer från vattnet och den enorma flytande restaurangen. Sen har jag en liten avvikande överraskning till ett närliggande skeppsvarv som tar oss in bakom kulisserna med massa tuffa detaljer att fotografera. Dagen slutar runt 18-19

Kowloon Street Photography

Sista dagen använder vi till att visa våra alster på något café. Diskutera, vända och vrida samt analysera på några av er utvalda bilder. Och jag kommer även att feedback på vad som kan göras bättre bildmässigt för den som önskar.

Fotograf Marcus Johansson
h

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.