Jakten på bildmotiv har sina sidor…

Publicerat

Fotografera Street riktigt nära helt obemärkt blir nog till att krångla med sig själv i onödan. Att ändå lyckas med det går oftare ut på avledande manöver efter att du frågat om tillåtelse!

Ljuset är everything brukar det heta i fotografiska sammanhang. Vi som ständigt jagar motiv vet hur svårt det kan vara. Och hur många gånger har man inte kommit hem tomhänt efter en heldag på stan? Ett övertygande tips är att – följ och fotografera ljuset. Spännande ljus fungerar alltid oavsett motiv. Och i synnerhet om du törstar likes på nätet. Vi orkar inte ta till oss djupare berättelser för det kräver tankeverksamhet så det lämnar vi till en annan gång som aldrig blir av, Trots att vi spenderar så mycket tid här på nätet.

Ljuset är ju inte alltid där när man önskar det. Gråa dagar gör det enklare att exponera korrekt. Utan direkta skuggor och högdagrar lämpar det sig utmärkt för detaljrika motivåtergivningar. Faktum är att det är sällan fel på vare sig väder eller ljus bara vår inställning till det och avsaknad av motivation och fantasi.

Street Photography med icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.