Landskap av icepic

Publicerat
Landskapsväg1887/17 Nordkap

Vi är några fotografer på en road trip i Finnmark i Norge på en avsides väg i krokarna runt Nordkap. Då jag ber chauffören stanna till vid vägkanten. Det är Juli mitt i sommaren och ganska kallt. Mina ögon har fastnat på detta karga och öde landskap som förstärks av det gråa vädret. Jag kliver ur bilen och känner en slags obefintlighet som tar mig tillbaka till när jorden var obebodd av människor. Jag gör några stilla bilder och försöker förmedla den tomhet som platsen och stämningen bjuder. Föreställer mig bilden i gråskala vilket inte blir särskilt långt från verkligheten. Eftersom vägen finns där tänker jag mig att något fordon skulle kunna skapa lite livstecken. Det känns osannolikt just där och då men så hör jag motorljud och gör mig beredd med kamera och komposition inför denna förmodligen enda chans. Medan jag tålmodigt väntar på fordonen försöker jag överblicka var på vägen och i bildrummet som det borde placeras för att skapa rätt balans så att det finns en gnutta livstecken men utan att dominera landskapet. Där och så blev bäst! Nöjd och belåten och så här i efterhand mycket nöjd med att det inte var en solig dag med blå himmel. //Marcus – icepic

Fotografiet finns som original i upplaga 1/11 Köp det första signerade verket i valfri storlek. Pris 14400 kr. Ram o frakt tillkommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.