Lodjur med 35:a

Publicerat

Inför min fotokurs på Skansen i tisdags hängde min kamera med som vanligt men utan egentliga avsikter med att fotografera. Så mitt tänk blev att kanske göra jag någon bild på min deltagare in action eftersom min tid kommer att gå ut på att engagera mig i hennes fotoutveckling.

Hennes plan gick ut på att bli bättre på att stanna upp och tänka till. Omvärdera och komponera med fler alternativa kameravinklar av samma bildmotiv. Mer eftertanke och inte skynda vidare till nästa motiv som är hennes akilleshäl.

Vi inledde med Glasblåsare i hyttan som jag förberett på att vi kommer och de lovade oss lite särskild behandling och bjöd även ner oss på golvet för att komma närmare hantverket och möjliggöra mer levande bilder med närvaro och kontakt. Helt fantastiskt och supernöjda fortsatte sedan dagen med övriga uppgifter på Skansen med bl a miljöer och vybilder.

Mitt objektiv med brännvidd 35 mm. lämpar sig för porträttbilder inom avståndet 1-3 m. Så när vi började bli klara med dagen tog vi ändå en sväng förbi några av djuren och blev totalt överraskade av det här Lodjuret sittandes högt upp i trädet på en till synes ganska tunn gren. Min första tanke blev -Typiskt att jag inte hade min allround-optik med 24-120 mm. Så jag placerade mig så nära det bar gick på ungefär 7 m. och gjorde några bilder bara för att det var så mäktigt och med lite delförstoring blev det ändå helt okej 🙂 Alla besökare på plats, ganska få bara njöt av den mycket ovanliga åsynen.

Vill du göra den här fotokursen med mig privat så kan du läsa mer om den här! //Marcus – icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.