Porträtt av människor i naturliga miljöer

Publicerat
Niké – Rindö

Att ställa upp sina nära och kära till höger och vänster för att med kameran/mobilen dokumentera stunden är inte detsamma som att berätta.

Berättelser går ut på att förmedla något av mervärde till andra. Då det rör människor/porträtt kan berättelsen gärna belysa Uttryck, Händelse, Personlighet, Stämning, Känslor, Karaktär, Humör och allt annat som engagerar betraktaren istället för en uppställd bild som bara förmedlar “hej här är jag/vi.”

För att göra den här typen av levande barn som i exemplet ovan behöver du vara med där det händer utan att märkas. Som vuxen eller förälder gäller det att finnas så nära inpå som möjligt utan att vara i vägen för deras lek eller rörelsescheman. Var med i sammanhanget tills dom glömmer dig, vilket är fördelen med just barn. Står du och siktar med din mobilkamera påkallar du deras uppmärksamhet. Se till att du har kameran till hands och lyft och fotografera då tillfälle bjuds.

Då du fotograferar äldre människor är tillvägagångssättet detsamma men kräver mer finnes och du har som regel mindre marginaler. Även om du ställer upp vänner för en dokumentationsbild använder sig proffsfotografen av samma resonemang och tar hjälp av distraktion och avledande tricks för att skapa ett kort ögonblick av naturligt uttryck eller vad denne önskar förmedla.

Finner du det här spännande och vill lära mer så kan jag varmt rekommendera min porträttkurs! //Marcus – icepic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.