Porträtt i vatten

Publicerat
Portrait in Blackwater

Fotografering av människor kan ju vara hur roligt som helst!

Under ett par timmar igår ägnade jag och Panki oss åt att försöka få till något fränt i Mälarens vatten. Trots lite kallt vatten var vi fullt engagerade i vad jag brukar kalla kreativ lycka. Helt avskärmade från tid o rum samt den förbaskade Pandemin.

Fotografering måste ju vara den perfekta aktiviteten tänker jag i skrivande stund. En social lek där endast fantasin sätter gränser och som ni sedan kan dela med er av till andra. Man behöver ju inte mer än än mobilkamera och ett tema för att sätta igång!

Det diskuteras och frågas en massa kring vilken kamera man skall ha och det är naturligtvis bra för näringslivet men i övrigt kommer du aldrig att göra bättre bilder än dom du bestämmer dig för att göra, oavsett kamera/mobil. Igår läste jag långa diskussioner på ett fotoforum om hur alla borde kommentera andras bilder mer konstruktivt för att på så sätt lära sig mer och som i sin tur genererar högre bildkvalitet. Diskussioner som pågått i nästan två decennier utan märkbar förändring.

Vill du utvecklas till en bättre fotograf så duger det inte med att surra eller betrakta andras bilder eller shoppa runt i kamerahyllorna. Gör fotokurser. Vilket naturligtvis tjejerna gör medan grabbarna tror att dom har koll på läget och inte behöver. Kan ju vara en förklaring till att det är mestadels männen som för dessa oändliga diskussioner medan tjejerna piper om med kunskap! Ursäkta mitt genusperspektiv baserat på snart 20 år och över 5000 kursdeltagare.

Jag säger som jag brukar – Vill du lära dig att köra bil duger det inte med att sitta bredvid och påpeka.

För dig som vill göra verklighet av det här oändligt spännande globala språket har jag skapat en Sommarkurs på 4 dagar som ger dig massor av kul och en stor portion kunskap som du har användning för i de flesta motivkategorier! Föl länken, läs mer och låt mig guida dig till något du har skoj åt på ett meningsfullt sätt resten av livet! //Marcus som fotograferat i över 40 år!

Ps. Sommarkursen den 31/7 är nästan startklar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.