Gör dina bilder mer intressanta!

Publicerat

Lär dig fotografera metodiskt med tänk och resonemang. Bygg upp bildens berättelse med komposition som berör betraktaren.

Killen i den här miljön blir naturligt för mörk om vi utgår från att ansiktsuttrycket skall synas. Exponeringskompensation krävs och bör för bästa resultat redan göras då du fotograferar.

Grundkurs intensiv lär dig exponera som du önskar i alla lägen. Skarpt, kort eller längre skärpedjup rörelse oskärpa eller fart o fläkt med kamerateknik. Allt detta blir för dig begripligt och du förstår hur de grundläggande funktionerna används och för vilket syfte. Det här lär du dig på en dag! Genom ett strukturerat fotograferingsflöde blir det enkelt och rätt var gång du exponerar. Börja med detta om du är minsta osäker. Den här plattformen bör du vara helt på det klara med för din vidareutveckling. Kompromisser har inga bra förutsättningar.

Det här porträtt får ett härligt djup med linjer som leder bakom tjejen. Komposition handlar till stor del om att ha koll på vad som mer finns i bildrutan samt hur detta fungerar tillsammans med huvudmotivet.

När dessa kunskaper känns bekväma går vi vidare till bildens enorma värld där skillnaden mellan en platt tråkig till en spännande dynamisk bild som engagerar och berör. Faktum är att de flesta bilder som jag ser har potential att bli mer attraktiva med lite mer kreativ komposition. Detta gäller såklart även mina egna bilder och jag anstränger mig alltid för att finna ut hur de kan göras bättre. De flesta fotografer jag känner i yrkesledet skulle med lätthet ha glädje av att våga mer. Den balansgången är svårare med tanke på att mottagaren Dvs uppdragsgivaren måste såklart vara med på samma noter. Vi andra som bara vill skapa fotoglädje att dela har betydligt större och friare utrymme i skapandet. Och det här kan man aldrig bli fullärd på. En resa som många av mina kursdeltagare förstått vikten av och ständigt återkommer år efter år..

Landsväg Österlen P 3810/13

Visuell kraft har jag döpt denna fotokurs till. Den presentera alla bra och tillgängliga guider och kompositionsregler inledningsvis med ett enkel och pedagogisk förankring i något ni känner igen och kan relatera till.

Vi tar sen kameran och omsätter detta i genomtänkta fotoövningar som visar vad som gör skillnad och hur det ser ut då det blir obalans. Övningar som också visar så att du förstår hur läckert och spännande samma motiv blir då du applicerar kreativ kunskap.

Den här kursen finns även som skräddarsydd där vi kan applicera komposition och tänk kring dina favoritmotiv efter önskad kunskapsnivå för nybörjare, entusiaster eller yrkesfotografer som vill nyansera sitt bildspråk.

Nu har du kommit en bra bit in i vad fotografering är och kretsar kring. Då är det dags att sluta cirkeln med pricken över i. Framkallning genom digital bildbehandlingsprocess gör dina mest omtyckta bilder ännu bättre. Framkallningen syfte är att synliggöra bildens fulla potential genom att justera bildens ljus, kontrast, färgton eller gråskala till svartvit. På så vis återskapar du bilden efter hur du upplevde verkligheten på plats eller om du vill förtydliga stämningar och känslor som bildfilen direkt ur kameran inte påvisar. Jag törs nog säga att de flesta bilder blir 30% bättre efter framkallningsprocessen. Du gör klokt i att lära dig ett grundläggande framkallningsflöde inledningsvis. Glöm det där med att göra resan och lära själv. Den nyfikenheten och experimentlustan kommer du få mer glädje av då du lärt dig grunderna – Jag lovar!

Gör ett kurstema med en dag i taget helt från början eller om du redan fotograferat under några år och vill komma åt de väsentligaste kunskaperna i god och poängfull ordning. Då finns min 4-stegs utveckling som du gör privat med mig. 4 sammankomster och relaterade fotoövningar mellan varje kursdag. Du väljer innehåll och kunskapsnivå tillsammans med mig samt ungefärlig takt på kursen som helhet. Det här kursupplägget är väldigt genomtänkt med framgångar sedan starten 2011 i bland annat städer som Barcelona, Paris, New York och Hong Kong och självklart här i min hemstad Stockholm!

Till fotokurs bättre bilder i 4 steg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.