Linjer är grunden till mer intressanta och visuella bilder

Publicerat

Grundläggande kompositionsregler är en god bas och början som i stort sett går ut på att inte låta motiven flaxa omkring hur som helst i det rektangulära eller kvadratiska bildrummet. Detta är nödvändigt för att vi so m betraktare över huvud taget skall vilja se och läsa bilden.

Pelarverk bildar linjespel

Linjer bjuder in dina ögon att vilja se mer.

Genom linjer bestående av olika karaktärer skapa du en väg som ger bildriktning och djup. Kunskapen praktiseras av yrkesfotografer och duktiga entusiaster för att skapa dynamik, renodla och förtydliga för betraktaren då denne automatiskt fångas in av linjen och läser vart den tar vägen.

Linjeuppbyggnaden finns med i alla typer av bildmotiv. Även då det inte ter sig uppenbara som i den här bilden som snarare för första tankarna till mönster.

Utgår jag från min fotografiska karriär så ligger denna kunskap före min kurs bildkomposition (Visuell kraft) om vi tänker pedagogisk utveckling.

Linjespel går ut på att göra relevant genomtänkta fotoövningar som ger dig aha-upplevelser och motiverar dig att anstränga dig mer i din fotografering!

Samtliga bilder ovan är från en privatkurs i Linjespel i söndags.

Roligt att göra dina bekantskap Anders och stort tack för en grymt härlig fotodag! //Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.