Framkallning – Bildbehandling

Publicerat

Är den del som sluter cirkeln av ditt fotograferande och skapande.

Så här ser bilden ut som Jpg-fil direkt ur kameran

Så här ser samma bild ut framkallad från Raw-format i Photoshop med syfte att fungera som väggkonst.

Här är Raw-filen konverterade till gråskala och framkallad som svartvit.

Det här är ett kreativt sätt att bearbeta dina alster. Som regel kan man utgå från att oavsett syfte med dina bilder så får du i genomsnitt 30 % bättre bild efter framkallning om du bara håller dig till grundläggande inställningar som Ljus – Kontrast – Vitbalans och Färg eller Gråskala.

Bildbehandling upplevs av många som ett ytterligare moment att lära sig och förefaller av en del som svårt och därmed lite onödigt. Det är tillräckligt utmanande att fotografera en bra bild. Faktum är att har du gjort några bra bilden så förtjänar dom en hygglig framkallning och det behöver inte alls vara svårt eller främmande.

Med mina många år bakom spakarna som yrkesfotograf och kursledare har jag skapat ett grundläggande arbetsflöde med en strukturerad stegordning som gör det enklare att veta var du börjar och slutar. Inga fler frågetecken att räta ut eller tankar som hämmar och håller tillbaka lusten, bara ett bättre fotografi som resultat.

Att detta sedan även hjälper dig fotografera mer medvetet i en skarp situation sluter cirkeln. Du kommer även tillgodose dig ny inspiration viljan att utvecklas vidare från denna plattform.

Den grundläggande bildbehandlingskursen gör vi tillsammans på tu man hand under en dag. Till kurssidan

Vill du göra några fler kursdagar kan vi förena Motivfotografering enligt önskemål eller från det fasta utbudet och sedan följa upp med ordentlig bildanalys att lära från tillsammans med framkallningsprocess som grundläggande eller kanske åt det professionell hållet. Till fotokurs 4-stegs utveckling

//Marcus icepic fotokurser 20 år 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.